Martina Plänitz - MoonFeelings
"Encaustic Art, omdat kleuren voor mij zoveel meer betekenen."

Encaustic Art

Wat is Encaustic Art?

Encaustic Art is een schilderstechniek en bestaat ongeveer sinds 1000 jaar v.Chr. De gekleurde wasblokjes kun je vergelijken met wasco krijtjes. Ze zijn gemaakt van pigmenten die vermengd worden met bijenwas en hars. Om ermee te schilderen moeten de wasblokjes verwarmd worden, dat kan via een hete plaat of met een kleine strijkijzer. 

 

Je kunt er prachtige tekeningen mee maken, zoals intuïtie tekeningen of echte schilderijen met landschappen, bloemen of abstracte kunst. Deze techniek is niet ingewikkeld, erg leuk om te doen en kan verslavend zijn.

 

Ik zelf heb de laatste jaren veel gewerkt met Encaustic Art en ga de intuïtie tekeningen ook lezen. Ze laten altijd een prachtige boodschap zien voor jezelf of voor die persoon voor wie deze tekening bedoelt is. In Zaandam bied ik regelmatig workshops aan om zelf de techniek van Encaustic Art uit te proberen en te leren.  

gallery/sessie
gallery/foto 20-10-18 14 00 32

Goed om te weten!

Naast de intuïtie tekeningen versier ik ook kaarsen met Encaustic Art. Je kunt hier echte kaarsen, maar ook de led kaarsen gebruiken. De kaarsen kunnen ook gebruikt worden als kachtkaarsen of troostkaarsen in moeilijke situaties. Regelmatig kreeg ik de vraag of ik ze ook verkoop, omdat iemand geen tijd heeft een workshop te volgen of te ver weg woont, daarom maak ik nu ook tekeningen of kaarsen op aanvraag. Hier kun je nog meer voorbeelden vinden en eventueel bestellen.  

 

Heb je hier vragen over of wil je meer informatie over een workshop,

neem dan contact op via info@moonfeelings.nl